Stella Polaris

Stella Polaris har gennem syv år været navnet på et open air-event, der i grønne parker har serveret chill-out til folket cirka midt på dagen, hvor den elektroniske musik ellers er svær at få øje på i DK’s gadebillede. Nu har folkene bag taget et skridt videre og lanceret den første cd i en ny serie af kompilationer, der vil følge fremtidens Stella Polaris-arrangementer.

Hvor man kunne tro at arrangementet signalerer sol, smil og positive vibes er lyden på cd’en mere alvorlig end eventets intense sommerglade farvevalg lægger op til. Det er alvorlige numre, der ikke spjætter i mange andre retninger end ukantet eftertænksomhed. Stemningen er mere overskyet sind og dyb snak, end blid forplejning af tømmermænd eller urban søndags-picknick. Det er chill-out helt nede nær musikkens koblingspunkt og tangerer flere gange ambient, når beatet næsten forsvinder i de meget stramt instrumenterede kompositioner.

Stella Polaris skal roses for at præsenterer mange de danske navne på kanten af kendthed i en kontekst, hvor numrene samlet set kommer til deres ret. Og det giver udgivelsen dens karakter af en lokal dansk musikalsk temperaturmåling, der gør den interessant for os herhjemme i konkurrencen med de mange udmærkede udenlandske alternativer.

Så hvis du allerede befinder dig godt i det musikalske gear, hvor navne som Tosca, Supperclub, Cafe del Mar og Budda Bar befinder sig i, så kan ‘Stella Polaris’ udgøre et stilistisk ret stramt alternativ, der lyder en del mere af after-afterparty end pre-clubbing. Men man skal være indstillet på et gennemført valg af numre i det rendyrkede syntetiske lydunivers, der ikke tager nogen videre skæve afstikkere og varierer den alvorlige, meget down-beatede, gennemførte stemning.

Stella Polaris. 'Stella Polaris'. Album. Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af