Venetian Snares

Hvis man ikke tidligere har stiftet bekendtskab med breakcore- eller drum’n’bass genrerne, eller hvis man blot er i det forkerte humør, vil Venetian Snares’ nyeste albumudgivelse ‘Meathole’ formentlig fremstå som et værk skabt af djævlen selv – i dårlig humør. Rytmerne vil nemt kunne associeres med salver fra rustne maskingeværer, og den til tider øredøvende støj vil skære sig helt ind til benet. Ganske vist aer kritiker-darlingen sine lyttere mod hårene i ny og næ, men det meste af tiden river og flår han hårene helt af dem.

Man kan imidlertid ikke klage over ikke at være blevet advaret, om hvad der venter. Allerede coverets ubestemmelig, men så meget desto mere urovækkende, motiv varsler om, at det her bestemt ikke er sukkersødt. De hektiske beatkonstrutioner bekræfter den formodning, sammen med de paranoiavækkende vokalstykker og de iskolde lydflader, der mest af alt lyder som om, de hører hjemme i en tegnefilm, hvor skurken lige har frosset hele verden ned.

Det her er altså ikke just soundtracket til din sommer med sol og grillmad, men lad dig for guds skyld ikke skræmme. Efterhånden som man lytter til albummet, vil man nemlig opdage, at der er mere i det end som så. Man vil opdage, at ikke ét eneste af de tusindvis af trommeslag ligger tilfældig, og man vil opdage, hvilke fabelagtige egenskaber der ligger bag produktionerne, og hvilke harmonier der opstår i kompositionerne. Alt sammen opdagelser, som også kan gøres på mange andre plader i de pågældende genrer, men som, uanset hvad, vil fascinere og begejstre den tålmodige lytter.

Venetian Snares. 'Meathole'. Album. Planet Mu/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af