Aarhus Took It 2005: MC Clemens – ikke de store udsving

På trods af sine kun 26 år er MC Clemens efterhånden en garvet veteran med ti år på bagen i dansk hiphop. Hans fjerde album ‘Dans med døden’ udkom i april, og blev markedsført i en i stand på spillestedet Train på Århus Took It.

På scenen tog Clemens tråden op og markedsførte det nyeste album ved at spille en del materiale derfra. Han var suppleret af den albumaktuelle hjemmedreng Ruus fra Klyng Em Up Klanen, der fint udfyldte rollen som hypeman med et fast greb om en Corona-bajer, som han kun slap, når den skulle udskiftes med en ny.

Det mest iøjnefaldende på scenen var imidlertid den guitarist, som Clemens havde medbragt. Ganske uhørt til en hiphop-koncert, hvor guitarer normalt er noget, man sampler – og så kun i akustisk form da! Men opsætningen fungerede glimrende og Clemens rappede rutineret og stilsikkert sine vers uden de store dikkedarer eller udsving.

De store udsving blandt publikum fik Clemens dog heller ikke skabt denne aften, hvor folk måske havde den senere koncert med Talib Kweli i hovederne. En klar undtagelse var det fængende Cirkeline-nummer ‘Flammende Oprør’, hvor scenebesætningen blev suppleret med en forvokset, dansende Cirkeline-figur. Der svingede det for et øjeblik virkelig på Train.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af