Boards of Canada

Set gennem et sæt electronica-briller har 2005 været et godt år. I foråret udkom det længe ventede nye album fra Warp-legenderne Autechre, og som om det ikke var nok, får vi nu et endnu længere ventet nyt album fra en om mulig endnu mere legendarisk og betydningsfuld duo direkte fra Warps stald. ‘The Campfire Headphase’ er noget så lovende som et nyt Boards of Canadas album, og lad det være sagt med det samme: Det holder så absolut, hvad det lover.

Da den skotske duo tilbage i 1998 udgav deres første og til langt over skyerne roste debutalbum ‘Music Has The Right To Children’ var virkningen til at tage at føle på. Lige siden har hundredvis af kunstnere forsøgt at kopiere albummets særegne lyd og mystik, og selvom der ofte er kommet fremragende albums ud af forsøgene, er ingen af dem lykkedes.

Så meget desto mere fantastisk er det også, at ‘The Campfire Headphase’ fortsætter, hvor ‘Music Has The Right To Children’ slap, og det oven i købet uden blot at gentage mesterværket. Lyden er denne gang lysere, rytmerne er lidt mere simple, og det hele fremstår, i kraft af guitar og livetrommer, mere organisk end det er sædvane hos de afholdte skotter.
Til gengæld er den udefinerbare, mystiske og unikke skønhed mere end intakt. Albummet er på samme tid storslået og simpelt, afvekslende og sammenhængende, og Boards of Canada er kort sagt tilbage i absolut topform. Når de er det, vil resultatet altid være et must i enhver pladesamling, og ‘The Campfire Headphase’ er langt fra en undtagelse. Derimod kan det meget vel være dette årtusindes stærkeste electronicaudspil overhoved.

Boards of Canada. 'The Campfire Headphase'. Album. Warp/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af