Cage

Cage er kendt for at være en rapper fyldt med vrede og aggressive tekster, der omhandler hans fascination af stoffer, mord og våben, og grunden til denne vrede er hidtil uopklaret.

Men med hans debut på Def Jux får du forklaringen på denne vrede serveret med en skræmmende ærlighed, der vil give dig problemer med nattesøvnen: »Erratic then gone, I went from manic to calm / Watching the yellow liquid drip back out of his arm«. Her er det på nummeret ‘Too Heavy for Cherubs’, en gribende og meget ubehagelig beskrivelse af, hvordan han som seks-årig hjælper sin far med et skud heroin.

Nu sidder du sikkert og tænker, at man har hørt den depressive historie, om et liv der er gået helt skævt før og bedre med Eminem i hovedrollen. Men der tager du helt fejl. For Cage gør det uden den humoristiske indgangsvinkel, og derfor virker det langt mere ærligt, og du bliver på én og samme tid skræmt og fanget af hans dramatiske liv.

Cage rapper dog også om andre ting end sin opvækst, og med tekster om kærlighed og politik viser han endnu flere sider af det talent, man troede var gået glemmebogen.

Produktionssiden er af samme høje kvalitet som teksterne. EL-P, Blockhead, Rjd2, DJ Shadow og Camu Tao har skabt en lyd, der fungerer perfekt sammen med Cage’s depressive univers. Det lader til, at Cage i Def Jux endelig har fundet et hjem og en familie, der kan tage sig godt af ham.

Cage. 'Hell's Winter'. Album. Def Jux/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af