Stones Throw

Peanut Butter Wolf startede i 1996 pladeselskabet Stones Throw Records, der siden med navne som Rasco, Lootpack og Madlib har været én af den alternative hiphop-scenes største leverandører. Med deres udgivelse af dvd’en og mix cd’en ‘Stones Throw 101’ får man et lille indblik i deres efterhånden enorme musikkatalog.

Cd’en er mixet af Peanut Butter Wolf, og den indeholder en god blanding af de sidste otte års Stones Throw-udgivelser, hvor der både er en masse for fansene og den nye nysgerrige lytter. Peanut Butter får vist, hvorfor han var en af de helt store dj’s i midten af halvfemserne, da han formår at mixe en ellers skæv blanding af musikalske genrer sammen, uden at det på noget tidspunkt får én til at tænke på overgangene.

Musikvideoerne på dvd’en er lige i Stones Throws ånd, hvor kreativitet, nytænkning og ikke mindst kærlighed til musikken er drivkraften. På et ellers stramt budget udfoldes kreativitet, og videoerne passer perfekt til de enkelte kunstneres universer. Specielt Madvillains tegneserie-video er som at sætte den sidste brik i puslespillet, der i dette tilfælde skal vise billedet af MF Dooms noget abstrakte rim-univers.

I en tid hvor en stor del af hiphop-scenens fokus er på meget andet end selve musikken, kan man kun håbe, at Stones Throw bliver ved med at udforske og udfordre genren, der kun kan blive bedre af modspil.

Stones Throw. 'Stones Throw 101'. Album. Stones Throw/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af