Broken Social Scene – ti canadiere blev slappe

Hvor ville det dog have været en perfekt aften i selskab med et af den nutidige rockmusiks mest magiske kollektiver, om de 10 musikere og sangere i canadiske Broken Social Scene havde holdt fast i kernen i deres musik under deres første besøg på Loppen tirsdag aften. Kernen i bandets mangfoldige pop- og rockmusik står så stærk alene med sin melodiske kompleksitet og sine sammensatte strukturer. Men holde fast lige til det sidste, gjorde bandet desværre ikke.

Det store band syntes fra start helt utrættelige i deres mageløse sammenspil, hvor stramhed og teknisk formåen fik nye betydninger under den første times energiske præstation. Det var intet mindre end en vanvittig imponerende opvisning i, hvad vilje og indlevelse kan føre til i den rette sammenblanding. Men som sagt, desværre ikke i at kende sin besøgstid.

De glade musikere blev simpelthen grebet af den gode stemning, og fortsatte efter den første times vidunderlige levering af cremen fra de to albums ‘You Forgot It In People’ og ‘Broken Social Scene’ ud i det, der mere lød som fri jam end aftalt spil. Selv om det var kompetent spillet, så gled fokuset mere og mere i baggrunden. Hos band såvel som publikum.

Og godt hjulpet på vej af sanger Justin Peroffs mange afsluttende pubertære betragtninger om det glorificerede Christianias forfald, sivede det ellers opløftede publikum ubemærket ud i natten, holdende godt fast i aftenens magiske første time.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af