DJ Koze

Dj Koze. Sådan hedder han på tysk, men i udlandet bliver det til Kosi. Altså ‘Kosi Comes Around’. Stefan Kozalla, der er det borgerlige navn bag synonymet, kommer vidt omkring i de elektroniske genrer på dette fuldlængde album fra det tyske selskab Kompakt. Et selskab, der er særlig kendt for dets 12″, compilations og mix-albums, men samtidig har haft svært ved at altid at levere varen, når det var albums, det drejede sig om. Men der er ingen grund til at udskyde spændingen: Denne gang er det lykkedes, Dj Koze har begået intet mindre end et imponerende debutalbum.

Stefan Kozalla, der også optræder i forskellige andre sammenhænge, bl.a. som en del af gruppen International Pony og under synonymet Adolf Noise, viser på ‘Kosi Comes Around’, at han har evnerne til at sammensætte flere genrer uden at det som samlet produkt peger modsatrettede veje. Albummet spænder vidt, og der stiftes bekendtskab med genrer som micro house, minimal techno og enkelte mere downbeat-orienterede numre.

Han leger med basale basgange, ændrer strukturer og tilsætter optagede reallyde. En fremgangsmåde, der må siges at fungere til fulde, og som løfter musikken op på et højt og imponerende niveau. Det er sammensætningen og overblikket, der imponerer. Vi møder den dybe kluborienterede lyd, og får også prøver på afdæmpede, melankolske og næsten drømmende skæringer, der stilmæssigt ligger langt fra førnævnte genre, men ikke desto mindre virker velplacerede. Der bygges op og der bygges ned, hver for sig, men på harmonisk og stilfuld vis.

Det forekommer gennemtænkt og velovervejet, men på samme tid leges der med såvel numrenes indhold som deres stilmæssige forskellighed, så der er plads til både spontanitet og overraskelse.

DJ Koze. 'Kosi Comes Around'. Album. Kompakt/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af