Wayne B

Wayne B Magruder er nok kun et navn, der ringer klokker hos fans af indiegruppen Calla, hvor han står for programering og trommer. På hans første soloudspil viser han, hvordan han også kan tage akustisk guitar og sine evner som percussionist over i en mere elektronisk og ambient boldgade.

Trods det faktum at Wayne B nu slår sig løs som solist, er det desværre musikalsk, som ganske anonym afsender. Der er ikke de store armbevægelser på albummet, hvor han på de fleste numre har hjælp fra de to sangerinder Jana Plewa og Daphne Gannon, der til forveksling lyder som hinanden. Deres søde stemmer giver en anelse bund og gør det til en rar vinterplade, der passer godt til sneen der daler udenfor – hvidt, blødt og gennemsigtigt.

Her er musikken til dem, der går og savner Portishead og kan nøjes med en ligth-udgave, eller til dem der syntes at Four Tet er lidt for vildt, men godt kan lide det akustiskes leg med electronicaen. Sangene er bløde og behagelige, men en tand for kønsløse, også selvom vi taler lo-fi.

Der er en smule kød på nummeret ‘Souvenir’ og det Bjørk-agtige ‘Garden of the Weaver’, men der er stadig for meget kunstigt sødemiddel og sikkerhedssko på drengen. Det bedste man kan sige om albummet, er at det er fint at falde i søvn til.

Wayne B. 'Night of the Hunter'. Album. Quartermass/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af