Ghostigital

Islandske Einar Örn er tidligere frontmand i Björks gamle gruppe Sugarcubes. Og ligesom sin kvindelige kollega kan han bestemt ikke siges at være helt normal – tværtimod er han ganske unik og usædvanlig.

På andet udspil fra sit pulserende pladeprojekt Ghostigital bryder han sammen med sin mærkelige makker Curver igennem lydmuren på et kaotisk og kompromisløst album, der er fyldt med elektro-anarki, bastante beats, tænderskærende techno-tendenser samt en gådefuld gæsteoptræden fra den amerikanske rapper Sensational, hvis rolige vokal er et lys i mørket midt i det vanvittige virvar af lyde og larm.

Det kunstneriske kludetæppe er vævet sammen af søsyge synths, febrilsk fløjteri og enerverende ekko tilsat alt lige fra operasang, scratch og saxofon. De hidsige og hurtige trommemaskiner kører ofte af sporet og nedbrydes af abrupte rytmeskift, pludselige påfund eller andre menneskelige mærkværdigheder. Duoen er dermed garant for degenereret disharmoni – både i Einar Örns skrigende stemmeføring og i de komplekse og konsekvente klangflader.

Også åndsfællen Mugison kigger forbi på et enkelt nummer, men modsat mandens egne meritter mangler magien på dette samarbejde. ‘In Cod We Trust’ virker mest af alt som en gal mands værk uden hverken melodier eller bare et milligram af mainstream-appel. Mindre kan selvfølgelig også gøre det, men de industrielle islændinge har skabt en slags digital dadaisme, der mere minder om makværk end mesterværk.

Ghostigital. 'In Cod We Trust'. Album. Ipecac/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af