Howe Gelb

Howe Gelb er efterhånden en gammel rotte i musikverdenen. Ørkenrotte ville nogen måske sige, da Gelb for det meste har gjort sig i den lidt støvede folkede rockmusik med glimtvise strejf af country. Og “‘Sno Angel Like You” er da heller ikke nogen undtagelse.

Gelbs lidt uskolede stemme slænger sig som en tung dyne henover minimalistiske kompositioner, der ofte kun involverer få instrumenter. Det frembringer en hel række low-key sange, der næsten dovent slæber sig af sted. Men bedst som lytterens øjenlåg bliver tunge trækker Gelb en stor trumf frem i form af det canadiske gospel-kor Voices of Praise. Koret, der består af fortrinsvis ældre medlemmer giver et perfekt sammenspil med Gelbs vokal og pladens oftest langsomme numre.

Og heldigvis for pladen formår Gelb at begrænse brugen af gospel-koret, så det aldrig går hen og bliver for meget. Det er nemlig stadig hovedsagligt Gelb, der fører an i løjerne, der med koret pludselig bliver en skøn blanding af soul, country, rock og blues.

Alligevel bliver albummet lidt af en langspiller på trods af de kun 45 minutter. Gelb kunne godt have skåret et par af de numre væk, hvor det hele går næsten helt i stå.

Howe Gelb. ''Sno Angel Like You'. Album. Thrill Jockey/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af