Jahi ft. NBTB – organisk i ånden og ind til sjælen

Lad mig sige det med det samme: mange tak! Og hvorfor så det? Jo, fordi det var en fornøjelse at være til stede på Fabrikken i Århus fredag aften, hvor den amerikanske rapper Jahi og de danske drenge fra Nobody Beats The Beats var leveringsdygtige i en noget nær optimal koncertoplevelse.

NBTB mestrer om nogen kunsten at overføre den komprimerede elektroniske lyd fra hiphop til en organisk enhed på en scene. Og når man oveni havde en uhyre veloplagt og teknisk overlegen rapper som Jahi i spidsen, så blev alle forventninger fra et talstærkt publikum honoreret på behørig vis.

De håndspillede grooves sneg sig langsomt ud af højtalerne og ind under huden på publikum, med sjælfulde og besnærende numre som ‘Soulhop’ og ‘Heartbreak Hiphop’. Og snart afløstes det af nikkene nakker, når Jahi med stor gennemslagskraft leverede mere hårdfør og spændstig hiphop med ‘S.O.S’ og ‘We Rock’.

Indlevelsen var stor og det samme var energien både på og foran scenen. Den intime stemning skabte en fest og en form for unplugged og soulet hiphop-koncert, som sjældent er set bedre på dansk jord. Der var endda overskud til at hylde den nyligt afdøde producer J Dilla, der om nogen er indbegrebet af organisk hiphop. Og det var organisk denne aften. Både i ånden, udførelsen og følelsen.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af