Munck//Johnson

‘Count Your Blessings’ betyder på dansk ‘at vise taknemmelighed for det man har’. Det må man så sandelig sige, at Camilla Munck og Moogie Johnson gør på deres andet album med ovenstående, velvalgte titel. En skrøbelig stemme, en knivspids klaver og en alvorsfuld, akustisk guitar er nemlig alt hvad parret gør brug af i deres mådeholdne musik.

Duoen fra hedengangne Wynona er altså atter albumaktuelle efter debuten ‘Unlike You’ fra 2004. Og opskriften er den samme som sidst – her serveres en række bedårende og bedrøvelige ballader, der i betragtning af deres tyste tristesse faktisk kræver høreapparat snarere end højttalere for at komme til deres ret. Af de ni søvnige sange kommer den sortsynede ‘Flesh and Bone’ tættest på at åbne øjnene i et opkvikkende tempo med grovkornede guitargreb og vemodig vrede.

De to københavnere har indspillet albummet i Djurslands nøgne natur – milevidt fra hovedstadens liv og larm, hvilket i den grad er hørbart på det lavmælte lydlandskab, der åbenbares af Camilla Muncks hviskende vokal, som ømt omkredser Moogie Johnsons følsomme fingerspil.

Det er dog lige før, at det kunstneriske korthus vælter, da den diskrete duo konstant balancerer på grænsen mellem form og følsomhed – inderligheden er så insisterende, at man igennem de 41 minutters musestille melankoli ender med at blive en smule immun over for det neddæmpede udtryk og i stedet savner kontraster til konformiteten.

Munck//Johnson. 'Count Your Blessings'. Album. PonyRec/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af