The Streets – bagkataloget reddede festen

»Now, who bought their ticket in the first minute?« En veloplagt Mike Skinner var ikke sen til at kommentere på de hurtigt sælgende billetter til aftenens koncert. 250 billetter blev udsolgt på mindre end tre minutter. Det siger vel egentlig alt om den interesse, der er for The Streets på nutidens musikscene og de enorme forventninger, der knyttes til det kommende tredje album. Mandag aften blev noget af sløret, for hvad der er i vente, så løftet foran en lille skare af de mest dedikerede fans og pressen på Lille Vega i København.

Festen blev sparket i gang med det nye, pumpende og paranoide nummer ‘Prangin Out’, der overraskende gled ubesværet over i en velvalgt outro-fortolkning af Arctic Monkeys-hittet ‘I Bet You Look Good on the Dancefloor’. Det tre mand store liveband gav i det hele taget Skinners stramt producerede og maskinelle beats et langt mere afrundet og rocket udtryk, som hang ved hele aftenen igennem.

»Is that your boyfriend? You girls look fit, but you all have boyfriends«, konstaterede Mike Skinner lystent. Iført sine stylede sorte bukser og blå blazer med opsmøgede ærmer og krave, hoppede han så for første gang op på en højtaler, hvor de marcherede trommerne fra ‘Don’t Mug Yourself’ strømmede ud. Herefter fortsatte festen med den kompromisløse ‘Let’s Push Things Forward’ – en anden af klassikerne fra debutalbummet.

Alligevel lykkedes det scenefolket at tabe pusten midtvejs. Med flere stille numre og et par af de nye ballader fra det kommende album, der alle blev leveret med den ene hånd i lommen og en indlevelse, der ikke efterlod et dovendyrs tørre gumlen meget tilbage. De, for publikum, ukendte numre skabte en underlig akavet stemning, som Mike Skinner heldigvis fik rettet op på til sidst.

»Considering you’re Danish you guys look surprisingly sober«, påpegede han, og så delte han ellers brandy ud til hele frontrækken, mens han mumlede sig igennem ‘Too Much Brandy’ og igen satte tempoet i vejret med den nye single ‘When You Wasn’t Famous’. Og da publikum råbte op i et fælles »Oi!«, nåede koncerten sit højdepunkt med de efterfølgende hits ‘Dry Your Eyes’ og ‘Fit But You Know It’.

Lige så lovende og veloplagt koncerten startede, så meget bedre og energisk sluttede den. Og så kan man vel godt tilgive Mike Skinner og band, at de til tider trådte vande undervejs, og bare håbe på, at han holder ord med aftenens sidste ord: »It’s gonna be even better at Roskilde! I’ll see you there…«

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af