Figurines – med succes i kufferten

Figurines-forsangeren Christian Hjelm har netop parkeret kufferten efter en succesfuld tur til USA og Canada. En tur, der bragte bandet på scenen 15 gange til koncerter i Toronto, Ottawa, Montreal, Seattle, Portland, Los Angeles og Austin. Sideløbende med turnéen blev bandets andet album, ‘Skeleton’, udgivet i Nordamerika med ikke mindre end en bragende modtagelse af anmelderne. Christian Hjelm svarer her på en håndfuld hurtige spørgsmål om, hvordan de egentlig selv synes, det gik.

I er blevet anbefalet af Pitchforkmedia og anmeldt ved siden af navne som Yeah Yeah Yeahs og Ghostface Killah i New York Times. Hvordan var det pludseligt at se sit navn der?
»Ja, ‘Skeleton’ er blevet modtaget utrolig godt i de amerikanske og canadiske medier, og selvfølgelig er det noget vi sætter pris på. Især fordi god omtale hjælper et ukendt band som os til ligesom at komme mere i søgelyset hos folk derovre, hvor der i forvejen er mange tusinde bands, som kæmper for at få en fod indenfor. Det har også været et plus for os, at vi på vores første tour derover spillede til Canadian Indie Awards foran 3000 mennesker og lavede en live performance på den førende amerikanske alternative radiostation KEXP i Seattle«.

Hvilken betydning har modtagelsen for jer som band?
»Det har den betydning, at man kan se, at tingene udvikler sig i den rigtige retning, og det er selvfølgelig rigtig fedt! Men samtidig ved vi jo også godt, og er indstillet på, at der skal meget arbejde til fra vores side i form af turnéer o.s.v. Vi har også fået booking i USA, Big Shot Productions, som bl.a. har Sebadoh, The Posies, The National, Brian Jonestown Massacre m.fl.«.

Hvordan oplevede I responsen fra publikum til koncerterne?
»Vi oplevede en rigtig god respons fra det amerikanske og canadiske publikum, og der var også nogle som kendte vores musik forvejen«.

I giver koncerter den 5. maj i Store Vega og i starten af juni til Skive Beach Party. Hvad er planerne ellers for sommeren?
Vi skal spille til The Great Escape Festival i Brighton, og nogle jobs i Sverige i Maj. Derudover regner vi med en tre ugers turné i USA i starten af juni. I juli har vi omkring tre festival jobs i Tyskland, og i mellem jobs, turnéer og festivaler skal vi prøve at få lavet nogle demoer«.

Det er et år siden ‘Skeleton’ udkom i Danmark. Har I noget nyt materiale på vej?
»Jeg startede med at arbejde med nyt materiale sideløbende med indspilningen af ‘Skeleton’ i 2005, og der er efterhånden ved at være en del nye idéer. Nu skal vi så til at bearbejde disse ideer i øvelokalet og finde ud af hvilke af dem, som fungerer bedst. Vi har snakket løst om at begynde indspilningerne til et nyt album i efteråret 2006«.

Du spiller som dj i Turbinehallerne den 21. april. Hvad har du med i pladetasken?
»Godt og råt blandet, sødt, saltet og syrligt. En masse forskellige ting, som jeg holder af. Kom forbi, det bliver nice…«.

I det nye nummer af Soundvenue Magazine, der er på gaden den 20. april, kan du læse Christian Hjelms anbefalinger af sine favoritsteder på nettet.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af