Isolée

Isolée er et eneboeralias for technonørden Rajko Müller. Nogle kalder ham geni, andre bare gal kunstner. Svaret skal nok findes et sted midt imellem. I kølvandet på det mesterlige album ‘We Are Monster’ fra 2005 genudgives nu tidligere produktioner på opsamlingen ‘Western Store’.

Der skal ikke mange minutter af første skæring, ‘Bleu’, til, før man ser tendensen til skøre indfald. Her har han lukket sig selv ind i galeanstaltens ekkokammer og ramt et skævt, dubbet housebeat. Men vigtigst af alt svinger det. Til trods.

Med pladeselskabet Playhouse som fast støttepædagog har Müller på charmerende vis vist sig som en minimalistisk og ikke mindst lunefuld pendant til bl.a. Recloose. ‘I Owe You’ og ‘Lost’ er abstrakte størrelser set med houseøjne, men deres appel som episke hjernevridere vækker til gengæld lyttelysten.

‘Western Store’ er for dem, der ikke har været med fra starten. Det er mestendels en opsamling af numre kun udgivet på vinylsingler. Men mangler der så noget? Ja, for det altoverskyggende hit ‘Beau Mot Plage’ er desværre udeladt, og optræder kun i en freeform-version. Til dem der ikke kender originalen, tag det som en opfordring. Det samme gælder for 2003-singlen ‘Can’t Sleep All Night’.

Det er ærgerlig nok kun den ukendte og mindre interessante side af Isolées produktion, der afdækkes.

Isolée. 'Western Store'. Album. Playhouse/Import.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af