Jamie Foxx

2 6

Før sin bærende rolle i Oliver Stone-filmen ‘Any Given Sunday’, var Jamie Foxx først og fremmest kendt som standup-komiker. Allerede tilbage i 1994 havde han dog forsøgt sig som r’n’b-sanger, men albummet ‘Peep This’ blev ingen stor succes. Elleve år, Oscar-vinder og en masse stjernestøv senere gør han et nyt forsøg, men resultatet mangler både charme, personlighed og fantasi.

Albummet er selvfølgelig spækket med Jamies kendte venner og kolleger. Således stikker Snoop Dogg, Ludacris, The Game, Kanye West, og Mary J. Blige hovederne forbi. På producersiden huserer store navne som Timbaland og Mike City, men fælles for produktionerne er en alvorlig mangel på opfindsomhed. Den tilbagelænede sødsuppe klistrer sig om de ofte banale omkvæd, som på ‘Storm’, hvor det lyder: “Girl, let me feel the raindrops fallin’ down all over my love, I want it soakin’ wet all over the bed. I want the rain to come”.

Jamie Foxx synger pænt, men uden et særpræg. Teksterne er hovedsagligt skrevet af andre, hvilket betyder, at sangene aldrig bliver særligt personlige, men i stedet opfylder alle r’n’b-klichéer til punkt og prikke. Omdrejningspunktet er sex, mere sex og en lille smule kærlighed. Dræbende forudsigeligt.

Common tilfører den udmærkede ‘U Still Got It’ en smule kant, men desværre for pladen er nummeret kun et længere interlude. Der er dog ingen tvivl om, at Jamie Foxx nok skal høste en håndfuld hits med ‘Unpredictable’, men musikkens svar på en Oscar-statuette får han næppe.

Jamie Foxx. 'Unpredictable'. Album. Sony BMG.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af