The Radio Dept.

Selv for svenske melodi-mirakelmagere må det være skræmmende at skulle følge op på et sublimt debutalbum. Sikkert også for de Malmø-baserede The Radio Dept., der begik det perfekte mesterværk i 2003 med ‘Lesser Matters’, som siden har opnået lidt af en klassikerstatus i hjemlandet.´

Nu, tre år og to ep’er senere, følger de så op på deres stemningsmættede indie-pop, hvor nattens intimitet kæler for melankoliens favntag sammen med de sidste 20 års alternative og mørke pop-ikoner som The Cure, Depeche Mode og Cocteau Twins. Jovist, The Radio Dept. henter deres dybsindige og meget forføreriske univers i en ærlig kærlighed til natten og dens små depressive sjæle.

Hvor guitaren og dens støjende egenskaber skabte lyden på debuten, har de elektroniske keyboards nu helt overtaget radioafdelingens dunkelt belyste rum. Musikken har derfor forandret sig til en langt mere mekanisk følelse, og melodierne har svært ved for alvor at trænge ud gennem den stramme produktion.

Det vækker en lille ærgrelse indeni efter debutens melodiske rigdom, dog uden at de tre svenske radiosnedkere af den grund skal klandres for at have sløset med loddekolben i de sene nattetimer. En skønhed skabt i kontrasten mellem lys og mørke ligger stadig og lurer under overfladen, men kræver denne gang mere opmærksomhed for at træde frem til skue.

The Radio Dept.. 'Pet Grief'. Album. Labrador/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af