Diverse kunstnere

3 6

Hvor er protesten? Hvad skal vi med en protestplade netop nu? Det er spørgsmål, der brænder på i mødet med ‘Protestsange.dk’, bestående af 13 dansksprogede protestsange fra ca. 1950-1990, indspillet af kunstnere fra Karen over Magtens Korridorer til Hush og Per Vers.

Cd’en er blevet til på musikeren og forfatteren Henrik Marstals initiativ. Han spænder protestbuen til det yderste i sit essay i bookletten. Alle gode intentioner til trods er det imidlertid svært at spore relevansen i en protest-cd, hvor sangene er hentet tilbage i en tid, hvor de havde deres rod, ikke mindst i 70’erne. Det undrer, hvorfor man ikke i stedet har satset på at få skrevet NYE protestsange og fået de bedste danske sangskrivere, sangere, musikere, komponister anno 2006 til at skrive nye sange. Det ville have givet anderledes indblik i det borgerlige Danmarks paradoksale politiske situation i disse år.

Hvad vi får er habile fortolkninger, hvoraf flere ikke når originalen til sokkeholderne. Det er f.eks. en slap affære at lytte til Atafs udgave af Povl Dissings ’25 minutter endnu’ fra 1967. Fremhæves skal derimod Peter Sommer & Martin Ryums vedkommende version af Cæsars ‘Jorden i flammer’ fra 1965. De gør nærmest sangen til deres egen. Også Marie Franks fortolkning af Sebastians ‘Det nye Europa’ fra 1990 er overraskende intens og nærværende.

Diverse kunstnere. 'Protestsange.dk'. Album. Playground.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af