Johnson

Med en joint i mundvigen har han de sidste mange år cruiset Århus rundt på jagt efter tøser. Nu er det tidligere medlem af B.A.N.G.E.R.S., der også talte L.O.C. og U$O, klar med en solodebut, der byder på amerikansk inspireret West Coast-rap tilsat århusiansk accent.

Johnsons store styrke er den varierede og legesyge rap-stil, der i det ene øjeblik charmerer pigerne, og i det næste kontant dropper mere slang til hjemmedrengene, end de fleste kan følge med i. Og så selvfølgelig de humoristiske og selvironiske tekster, der hurtigt danner billeder i lytterens hoved. Men da tekst-universet er begrænset til fest, piger og Johnsons store ego, lykkes det ikke at fastholde intensiteten og niveauet over albummets 15 numre.

Blandt højdepunkterne er det hæsblæsende titelnummer, der er en rigtig club-banger med tung bas og et fængende omkvæd. Johnson virker rigtig veloplagt, som han også gør det på ‘Bite mit shit’ og den dovne ‘Kender du det’. Vennen U$O leverer gæsterap i topklasse på ‘De drømmer’, hvor de to rappere supplerer hinanden perfekt. ‘Borte med blæsten’ er Johnson i en uvanlig eftertænksom udgave, hvilket klæder ham ganske godt.

Sidstnævnte sang er produceret af Rune Rask og Troo.l.s, men ellers står Pilfinger med en blanding af syntetiske club-beats og tilbagelænet west-coast hiphop for et stilsikkert, men også forudsigeligt lydbillede. De gode numre er der, så Johnson kunne med fordel have skåret 4-5 numre væk, og dermed været gået fra en solid til en rigtig god debut.

Johnson. 'Det passer...'. Album. ArtPeople.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af