Sol Seppy

Sol Seppy er det mere ordrette kunstnernavn for Sophie Michalitsianos, som flere vil have stiftet bekendtskab med i bandet Sparklehorse. Som kun 23-årig kom Sol Seppy med på Sparklehorses turné med Radiohead, som blandt andet bragte dem forbi Danmark i 1997.

Nu står hun dog på egne ben, og hvor musikken i Sparklehorse kunne være svært tilgængelig, indadvendt og til tider støjende, er Seppys udspil mere umiddelbart og melodisk. Generelt ligger dog en melankolsk, næsten sørgelig tone og omfavner pladens numre, men sangene bryder skiftevis ud og ind af omfavnelsen og giver lytteoplevelsen variation.

Seppy er klart bedst, når hun lader sin smukke stemme komme helt til sin ret som i nummeret ‘Slow Fuzz’, der bliver skrækindjagende smuk, når den langsomme og tunge guitar hugger akkorderne ud i en lind strøm som akkompagnement til hendes dystre vokal. Lige så smukt bliver det i ‘Come Running’, der med distortede violiner og celloer lægger bunden til et elektronisk beat, der går lige i mellemgulvet med sin beskidte lyd og groove.

Der er indtil flere guldkorn på denne plade, og niveauet er generelt højt i Seppys kompositioner. Enkelte gange tager det monotone dog overhånd, og det hele bliver en anelse diffust at lytte til, men det ændrer ikke på det faktum, at Sol Seppys debutudspil er et rigtig godt et af slagsen.

Sol Seppy. 'The Bells of 1 2'. Album. Grönland/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af