Roskilde 06: The Streets – cirkus ‘The Streets’ kom til byen

Mike Skinner har et vist ry, det var der ingen tvivl om før aftenens koncert. Folk var klar til ham. De forventede underholdning. Alt det vidste Skinner udemærket, ligesom han vidste præcis, hvad publikum forstod ved underholdning. Og når man ligger inde med både den viden og et entertainergen på den størrelse, ja, så er det ikke noget man ignorerer.

Der gik ikke mange minutter før Skinner indledte en perlerække af hits fra det spækkede bagkatalog med kæmpehittet ‘Don’t Mug Yourself’, i en lettere forpustet version, for selvom de fjollede hop ikke gjorde den tekniske formåen mere overbevisende, faldt det i god jord hos publikum, og så skulle de ikke snydes.

Allerede her var stilen lagt, for musikken havde under hele sceancen en plads så langt under underholdningen i prioteringsskemaet, at det faktisk endte med at blive en smule irriterende. Bevares, der var ingen tvivl om, at der stod en gudsbenådet underholder på scenen.

Det var en præstation at få de mange tusinde publikummer til synkront at sætte sig på hug, for på komando at springe op igen. Det var også kilde til stor morskab, da han bød første række en omgang til tonerne af ‘Too Much Brandy’, eller da han skruende tiden tilbage til 1992, for »i år har I jo ikke en helvedes chance for at vinde«, men det havde nu alligevel være meget rart, om flere af sangene havde fået bare lidt mere af den opmærksomhed, de fortjener.

Fra de tre albums ved vi, at sangene sagtens kan fungere uden den gøglede indpakning, og det havde ærlig talt klædt Skinner, hvis han havde blottet mere af sin poetiske side, for kedeligt bliver det jo alligevel aldrig i hans selskab.

Endvidere lagde det endnu en dæmper på festen, at rammerne ikke var optimale. Alt for mange var nødsaget til at finde plads uden for teltet, og selv indenfor syntes lyd og lys at være centreret om en forholdvis lille del.

Vi havde det allesammen helvedes skægt, det skal ikke være en hemmelighed, men vi må leve med uvisheden, for mon han ikke kunne havde gjort det til en endnu større oplevelse?

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af