Figurines – rockstar-energi

Så blev det søndag, klokken slog tolv, og Christian Hjelm trådte frem på scenen og lod sin skæve klagesang i nummeret ‘Race You’ åbne sidstedagen på årets Roskilde Festival. En stille melodi at byde de tømmermændsramte hoveder velkommen på. Men så gik det ellers også løs med de tempofyldte numre fra det seneste – og efterhånden godt hypede – ‘Skeleton’-album.

I løbet af bare 20 minutter var vi allerede inde i den ottende sang med heftigt strengespil og vitalt trommeri. Bandet virker trods udskiftning stadig knivskarpt sammenspillet og det giver frontfigur Hjelm overskud til at bruge sin rockstar-energi på publikum, hvor mangt et pigeøje sad på stilke. Hvis den mand går til filmen, får Thure Lindhardt kamp til charmekluden.

Tidspunktet og det groggy publikum taget i betragtning, var det lidt ærgerligt at Figurines ikke valgte lidt flere downtempo-sange, såsom country-hymnerne ‘Ghost Towns’ og ‘Back in the Day’, til at bløde op i det energiske sæt. Omvendt kan man også spørge om festivalens musikledelse ikke burde mande sig lidt op og give solide upcomere som Veto og Figurines med deres karismatiske frontfigurer en større scene og et bedre tidspunkt at imponere på.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af