Ras Beats

Det skal ærligt indrømmes, at mit forhåndskendskab til den dansk-amerikanske producer Ras Beats er lig nul. Den medfølgende pressemeddelelse fortæller ikke meget mere, end at han bor i New York bydelen Queens, og da coveret udgøres af en simpel sticker, er der kun ep’en og dens seks numre at forholde sig til. Men det er også nok, når der bydes på god uforfalsket hiphop uden spildtid.

Ras Beats henter tydeligt inspiration fra den hårde lyd, der dominerede hiphopscenen i New York omkring midten af halvfemserne. Hovedingredienserne består af opklippede pianosamples og solide trommer, som er sat sammen i en loopbaseret opbygning, hvilket automatisk leder tankerne hen på klassiske beatsmede som Beatminerz og Dj
Premier. Især singlen ‘Everyday’ med J-Biz på vokal lyder som en ‘banger’ fra fortiden med et strejf af 2006.

J-Biz og resten af de medvirkende rappere er gravet frem fra dybet af den amerikanske hiphop undergrund, og stjernestatus får ingen af dem næppe foreløbigt. Dertil er niveauet for jævnt og klichéerne for mange i teksterne, der handler om at repræsentere sit kvarter og holde kulturen ægte.

Ras Beats har gennemført generalprøven og vist potentiale til mere end én ep. Hvis der bare kunne puttes mere vildskab og uforudsigelighed ind i projektet, ser mulighederne for et helt album ganske lovende ud.

Ras Beats. 'Balance'. Ep. Worldwyde Recordings.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af