Roskilde 06: Why? – træfsikker slacker

Det sære unikum Yoni Wolf og hans udefinérbare Why?-projekt var overordentlig godt selskab lørdag eftermiddag på Pavilion. Den særegne slacker-rock, der trækker på alt fra underspillet lo-fi til psykedelisk hiphop, blev leveret med både overbevisende elegance og charmerende bredside.

De ofte skitseprægede og konstant temposkiftende kompositioner fandt hele vejen igennem en fin balance mellem det obskurt snublende og det stille og skønsomme. Bedst eksemplificeret ved den fortræffelige ‘The Act’, der sammen med det melodiske og alternative hit ‘Rubber Traits’ stod som to små glimtende og underfundige højdepunkter.

Med smæk på trommen, stramme opbygninger og en fin fornemmelse for melodierne kom Why? imponerende godt ud over scenekanten, lige som den suveræne slagtøjsdeling bandmedlemmerne imellem skabte en råspillet energi og nerve i det timelange sæt.

Der var også plads til flere kække smil, lukne jokes og velfortjente extranumre, som var med til at understøtte den herlige, og nærmest godmodige stemning, der bekom den helstøbte oplevelse vel. Samtidig blev det bekræftet, at Cincinnatigruppens krævende og sofistikerede skævheder også kan finde sin plads under et teltsejl i Roskilde.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af