Sissy

Sissy er fra Toronto i Canada. Men den debuterende duo lyder alligevel som om, at de kommer fra Bristol i England. For med deres mørke, småpoppede triphop går de genrens giganter Tricky, Morcheeba og Massive Attack kraftigt i bedene.

Den engelske skygge hviler derfor over David Trusz og Johanne Williams’ album ‘All Under’, der lægger sig fint i forlængelse af forbillederne med tunge trommemaskiner, enkel elektronik og melankoli en masse. Dertil kommer Williams’ drømmende stemme, der det ene øjeblik blidt smyger sig om de dystre toner, for det næste øjeblik at forsvinde i forvrængede effekter. Og ja, også dét lyder bekendt og meget lig Beth Gibbons’ skælvende og skrøbelige stemmeføring i front for Portishead. Dog er Sissys lydunivers langtfra ligeså filmisk.

Fællesnævneren er derudover et dvælende tempo i så godt som alle albummets elleve skæringer, der er svejset sammen på en måde, så de danner en svævende og smuk helhed fyldt med sortsyn og sjæl. Alligevel kommer numrene aldrig hverken under huden eller op til overfladen, selvom især titelnummeret og ‘Start Again’ med sit svingende synth-tema løfter albummet godt på vej.

På det musikalske verdenskort var Bristol-lyden i starten af 90’erne nyskabende. I dag er den mest nostalgisk. Sissys strabadser er i det lange løb både hørt før og hørt bedre.

Sissy. 'All Under'. Album. Global Underground/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af