The Hidden Cameras

‘Awoo’ er lyden af ulvenes hyl mod månen og titlen på canadiske The Hidden Cameras’ tredje studiealbum. Her er det frontmand Joel Gibb, der hyler mod månen i den blanding af symfonisk indiepop med stærke folk-reminiscenser, som udgør bandets særegne univers. Selvom sanger, sangskriver og producer Joel Gibb har valgt at bevæge sig ud ad nye veje, så er lyden stadig karakteristisk med naivistiske kompositioner, der ofte ender i nærmest flamboyante popkonstellationer.

Trods genkendelighederne er der skåret væsentligt ned på antallet af instrumenter. Hvor harpe og horn var fremtrædende på albummet ‘Mississauga, Goddam’ fra 2004, er de helt væk her. Det er dog ikke et tab, da det skaber mere plads til især klokkespil, violin og cello, der giver lyden en ny og elegant klang. Numrene er stadig iklædt smukke kirkekor og tvetydige tekster, der – selv om de her primært udforsker emner som religion, menneskets dødelighed, naturen og månens kraft – stadig har stærke homoseksuelle undertoner.

Men generelt er Gibbs tekster blevet langt mere poetiske, og han kaster sig på albummet ud i både ballader, dansegulvs-trampere og sidst men ikke mindst melodisk, instrumental minimalisme fyldt med underliggende energi, som i den fantastiske ‘Heji’.

The Hidden Cameras. 'Awoo'. Album. Rough Trade/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af