Janet Jackson

I den mildt sagt berygtede Jackson-familie, om hvilken vi jo alle har en mening, er Janet nok den mindst udskældte, i hvert fald indtil hun fik USA’s befolkning til at kløjs i deres Whopper ved at afsløre sit bryst (oh skræk!). På dette jubilæumsalbum, der fejrer 20-året efter det karriereskabende ‘Control’-album, er der dog ikke mange grunde til at pudse Heimlich-manøvren af, da indholdet ikke fostrer megen ophidselse af nogen art, men blot lader Janet Jackson forblive en respekteret r’n’b-kunstner, der ikke længere vover pelsen unødigt.

Der åbnes med ‘So Excited’, der har en solid dansesubstans, om end med lige lovligt mange 80’er-referencer, og følges op med to-tre ligeså gedigne fest-tracks. Derefter kommer der ualmindelig meget fløde i kaffen, og man får svært ved at kende numrene fra hinanden, da de alle er indhyllet i den samme mainstream r’n’b-satin. Blødt, skinnende og romantisk, men uvægerligt stadig kunstigt og en kende klæbrigt.

Det 20 år lange samarbejde med Jimmy Jam og Terry Lewis fungerer stadig efter hensigten, med lidt hjælp fra Jermaine Dupri, Nelly og Khia, og ’20 Y.O.’ er dermed en flot og ufarlig produktion, med lidt for enhver smag. Amerikansk smag, altså. Men de to årtier markerer ikke rigtig nogen udvikling, nærmere det modsatte, og man savner derfor bare den knap så servile Janet, der ikke er bange for hverken Latex, dreadlocks eller vildfarne brystpartier.

Janet Jackson. '20 Y.O.'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af