Jean-Paul Bondy

Den amerikanske producer Jean-Paul Bondy, der også er kendt under navnet Volum og som sammen med Justin Maxwell slår sine folder i ‘Volsoc’, er nu gået solo og har på tyske Compact udgivet det fremadstormende ‘The Path of Most Resistors’. Fremadstormende i den forstand, at tempoet er højt, detaljerne utallige og overraskelserne er tilstede fra første til sidste færd.

Vi er vidne til en debut, der sender referencer til 80’ernes amerikanske techno-lyd, her tænkes især på Juan Atkins, men pladen trækker også på nyere inspirationskilder. Producer, dj og labelejer John Tejada har været inde over produktionen, så helt tilfældigt er det næppe, at Bondys debut spiller på nogle af de samme elementer som Tejadas anmelderroste ‘Logic Memory Center’ fra 2004.

Jean-Paul Bondy har ikke søgt de lette og ligetil kompositioner. Stilen er kompleks og dermed også utrolig detaljerig. Pladen er et sammensurium af forskellige stilarter, og man kan på ingen måde klandre amerikaneren for at ligge på den lade side og forfalde til et enkelt udtryk, hvilket ekspliciteres på det over 12 minutter lange nummer ‘Bit by Bit’, hvor lytteren tages med hele vejen rundt. Jean-Paul Bondy spænder fra det electro-pop-melankolske over den mere rene techno og til en computergeneret lyd, der til tider desværre synes at styre mod det rodede.

Jean-Paul Bondy. 'The Path of Most Resistors'. Album. Compost/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af