The Young Knives

Okay, vi har efterhånden fået munden fuld af britiske, postpunk- og new wave-inspirerede bands. De seneste to-tre år har de nærmest trådt hinanden over tæerne for at komme frem i det rampelys, som Franz Ferdinand har genkastet på genren.

Så et eller andet sted virker det som om, The Young Knives kommer lidt efter festen er slut, og lyset så småt er ved at blive slukket igen. Det er trioen dog tilsyneladende fuldstændigt ligeglad med. Og det bør vi sådan set også være. For inspiration, timing og alt andet sat til side, så har de engelske knægte, hvad der skal til, nemlig fandens gode sange, der i simpel guitar, bas og trommer-opstilling ofte rammer lige i den nerve, der først blev pirret i slut-70’erne af blandt andet bandets producer Andy Gills legendariske Gang of Four.

Specielt de første fire-fem numre er fantastiske og gennemsyrede af den legesyge, der også kendetegner landsmændene i The Futureheads (der i øvrigt også er produceret af Gill). Der er masser af temposkift, vokalharmonier og korsang. Så selv om albummet taber lidt fart undervejs, så lad os da holde lyset tændt og få The Young Knives til at sætte gang i efterfesten.

The Young Knives. 'Voices of Animals and Men'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af