Aimee Mann

Fat din nissehue – julen står for døren. Bryggen er fremme, julepynten og godterne stråler om kap fra den lokale nettobutiks hylder, og selveste julemanden i feminin skikkelse af Aimee Mann er klar til at synge højtiden ind.

Julealbums kan være en svær nød at knække. Bordet er på forhånd bugnende af tidligere tiders forsøg og fortolkninger, og allerede inden noget nyt kommer frem, er man som oftest mæt og en smule kvalm. Aimee Mann er dog ikke bange for at byde ind, og sætter i øvrigt sin nissehue som hun vil, på dette sit sjette soloalbum. På befriende vis holder hun sig da også fri af overpyntede, bjældeklingende fortolkninger i sine versioner af klassikere som ‘I’ll Be Home for Christmas’, ‘Winter Wonderland’ og ‘Have Yourself a Merry Little Christmas’.

Inspireret af klassiske julealbums fra 40’erne og 50’erne formår Mann at bevare en inderlig og sagte tilgang til en ellers hektisk årstid. Med sin vemodsfulde stemme akkompagneret af blandt andet guitar, chamberlin og trædeorgel, maler hun bittersøde billeder af en årstid, der kan være lige så trist, som den kan være opløftende.

Desværre bliver lydbilledet i længden for monotont, ligesom også Mann selv lyder for behersket og uden bid. På trods af ellers vellykkede sange, som den hjemmebryggede ‘Calling on Mary’ kan man ikke undgå, at kedsomheden lige så stille sniger sig ind.

Aimee Mann. 'One More Drifter in the Snow'. Album. Super Ego/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af