George Michael

Når julen sig nærmer, og væg-til-væg hyggens ritualer skal udføres, vil ‘Last Christmas’ uvægerligt være på dagsordenen i de fleste hjem. Nu kan man så udskifte tv-pejsen, med video-versionen af det gamle julehit, og få 39 ikke-sæsonbetingede videoer derudover. Nylig koncert aktuelle George Michael fejrer nemlig sine 25 år på toppen af poppen med DVDen ‘Twentyfive’, der indeholder i alt 40 musikvideoer fra de tidlige Wham! dage til nu.

Videoerne er fordelt kronologisk på to DVD’er, hvor den første derfor rummer tidlige skæringer som “Club Tropicana”, “Careless Whisper” og “Faith”, og billedmaterialet er ikke vanvittig interessant før omkring sidstnævnte, hvilket blot vidner om den udvikling musikvideoer generelt er gennemgået, fra blot at være en måde at få “set giraffen” på, til nu at være en vægtig kunstart. Det tydeliggøres på den anden DVD, der går fra ‘Older’ albummet og frem, hvor den ualmindeligt bevidste, forfængelige og modige George Michael træder rigtig frem med en klar billedstil, hvormed han bl.a. demonstrerer sin irritation over trangheden i skabet, branchen og i verden via genialiteter som “Outside”, “Freeek!” og “Shoot the Dog”.

Rent musikalsk er det hele jo fortræffeligt, og i sandhed også en fornøjelig visuel tidsrejse, fra den gyldne Andrew Ridgeley tid, hvor verden var indhyllet i kabelstrik og benvarmere, frem til de mange rigidt soignerede skæg varianter og jakkesæt, der herskede gennem solokarrieren. Man henfalder faktisk, især i det tidlige materiale, til mestendels at kommentere garderoben, lidt ynkeligt men med klar underholdningsværdi, men kun fordi ‘Twentyfive’ indeholder intet andet end videoerne selv, og det bliver lidt monotont og renskuret. En kommentar eller baggrundshistorie fra manden selv ville have hjulpet, men 200 minutters langtidsholdbar pophistorie er måske kommentar nok i sig selv.

George Michael. 'Twentyfive'. Album. Aegean/Sony BMG.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af