Ison & Fille

Efter et vellykket debut album, som manifesterede deres navn i undergrunden, har Ison & Fille langsomt men sikkert arbejdet sig frem i toppen af den svenske hiphop scene. Sidste år modtog de to rappere den svenske P3 Guld-pris for deres selvbetitlede andet album, og nu skal resten af Sverige og norden erobres i kraft af iørefaldende omkvæd og dansevenligt hiphop.

Ison & Fille holder sig til egne oplevelser og jordnære betragtninger af hverdagslivet i en forstad til Stockholm, hvilket sjældent bliver synderligt sindsoprivende at lytte til. Begge rapper flyder dog ubesværet og tilbagelænet over beatet, så deres raptekniske kvaliteter kan der ikke pilles ved.

Produktionerne spænder vidt, og det virker som om Ison & Fille har lavet en helgardering ved at medtage stort set alle hitlistens populære hiphop-afgreninger. Vi får lidt crunk, en dosis old school-hiphop, en anelse reggae samt den miami-bass-inspirerede single ‘Ge Mig!.’

Som altid, når der er svenske hiphop-producere involveret, er produktionerne vellydende og meget melodiske. Men de meget glatte rammer klæder ikke Ison & Fille, det bliver simpelthen for glat. Lidt ridser i lakken, mere støj i trommemaskinen og forstadsstøv i lungerne ville peppe et ellers sympatisk album gevaldigt op.

Ison & Fille. 'Stolthet'. Album. Hemmalaget/Taro/V2.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af