The Brian Jonestown Massacre

Mens vi venter på nyt, nøjes vi med at få genudgivet noget gammelt. Det giver næppe mere mening, end når det kommer til høvdingen Anton Newcombe og hans The Brian Jonestown Massacre. Som en slags nutidig pendant til Ken Kesey and The Merry Pranksters, synes det amerikanske neo-psychedelia og rock’n’roll kollektiv konstant på turné for at sprede ‘det sande budskab’ og dermed alt for optaget til at indspille nyt materiale.

Det tumultariske og selvdestruktive bandliv i BJM, som blev skildret i den Sundance Festival-prisvindende dokumentarfilm ‘DIG!’, er siden på nærmest magisk vis blevet vendt til en positiv strøm af medgang. Hvor lang tid det holder, må guderne vide, men det gør jo netop hele oplevelsen større.

Indeværende EP blev oprindeligt udgivet i 1999 på Newcombes eget selskab, men kommer nu europæerne i hænde via engelsk label-hjælp. ‘Bring It All Back Home Again’ viser San Francisco-bandet på fuldt akustisk territorium, og det er i længden mindre interessant. Alle seks sange er behændigt skruet sammen med akustiske guitarer, tamburiner, kontrabas og country-gospel sang.

Det høres ikke mindst på den over 13 minutter lange og groovy Charles Manson-sang i én akkord ‘Arkansas Revisited’. Smukkest står den delikate og gysende elegantier ‘Reign On’ skrevet og sunget af Miranda Lee Richards på bedste Mazzy Star manér. Men i denne omgang fremstår BJM uden de normalt åbenbarfulde udsving, og denne pauseskive er derfor ikke stedet at starte for nye disciple eller nok for os gamle.

The Brian Jonestown Massacre. 'Bringing It All Back Home Again'. Ep. Cargo/Target.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af