Uzi & Ari

Thom Yorke har en ukendt tvillingebror. Sådan lyder det i samme sekund, som forsanger Ben Shepards stemme sætter ind på Uzi & Aris andet album, der med sine indledende Radiohead-referencer ligeså godt kunne have heddet ‘Kid B’. Men på trods af den engelske forbindelse er kvartetten fra Salt Lake City i USA – altså langt fra sjælekammeraternes hjemegn i Oxford.

I den tidligere værtsby for Vinter-OL er der virkelig hundekoldt. ‘Don’t Black Out’ bryder gennem isen med ambiente melodistumper og beats, der knirker og knaser som sneen under støvlerne i vintervejret. Senere tager resten af bandet over for fuld musik, og drejer nummeret i en mere post-rocket retning med shoegaze-støj, klaver og trompeter. Og det er netop i det efterhånden velbesøgte grænseland mellem elektroniske elementer og mere organiske indie-ingredienser, at Uzi & Ari befinder sig.

Ben Shepard & Co. skruer siden lidt ned for teknikken, hvilket giver plads til mere nøgne og nedbarberede sange, blandt andet i form af et par duetter med bassisten Catherine Worsham og hendes skrøbelige Stina Nordenstam-stemme – tyst, men desværre også en smule tamt.

For selvom ‘It Is Freezing Out’ flere steder byder på smukke stemningsbilleder, så er og bliver det en turisttur til et område, der i forvejen er udforsket på kryds og tværs af navne som Múm, The Notwist, Grizzly Bear og ikke mindst Thom Yorke, der måske nok har lånt sit stemmebånd ud, men har beholdt sit store sangskrivertalent for sig selv.

Uzi & Ari. 'It Is Freezing Out'. Album. Own.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af