Abe Duque

»There is no way back«, proklamerer DJ Tijana T. på nummeret ‘Ghost Dance’, og lad det være sagt med det samme, hun lyver ikke. Når først ‘When the Fever Breaks’ har fundet vej til cd-afspilleren, er den ikke lige sådan at få af igen. Titelnummeret suser gennem øregangen, stilen er ligefrem og direkte, og så er der vitterlig ingen vej tilbage. Vi er ikke vidne til en udgivelse, der vil revolutionere den mere dansable side af elektronisk musik, men snarere et album, der holder fast i traditionen og gør det overbevisende. Det fungerer i hjemmeanlægget, men spil det for et rave-hungrende publikum, hvor der ikke spares på volumen, og Abe Duques egne ord vil komme til sin ret: »When the fever breaks, then we will know life is good«.

Carlos Abraham Duque Alcivar er manden, der gemmer sig bag aliaset Abe Duque. Han er født i Ecduador, bosat i Hollis, New York, og dj-karrieren tog han fat på i de tidlige 90’ere. I dag udgiver han på eget selskab, Abe Duque Records, og sideløbende er der blevet tid til både at remixe og producere for navne som DJ Hell og Miss Kittin.

Denne langspiller er et studie i, hvordan et stilsikkert set sammensættes. Med skarp præcision forkæler Abe Duque lytteren med rendyrket acid techno. ‘When the Fever Breaks’ er ét langt mix i bedste klub-stil, hvor den obligatoriske bas blandt andet får selskab af hi hat, synth og simple loops. Abe Duque guider ikke kun rundt i acid-genren, for der bliver også budt op til dans med disco a la New York, og endelig slår han vejen forbi den mere minimale og break beat-orienterede lyd.

Abe Duque. 'When the Fever Breaks'. Album. Abe Duque/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af