Incubus

Efter et par jævnt uinteressante plader troede jeg egentlig, at jeg langt om længe var færdig med Incubus. Selv de tidlige plader, som jeg engang holdt som semi-hellige musik-relikvier, var i mine ældre og mere modne musik-ører begyndt at lyde lidt slidte og ufokuserede. Men efter jeg har fået ‘Light Grenades’ i ørerne, er den gamle kærlighed langsomt blusset op igen.

Det skyldes ikke mindst, at de tidligere pseudo-nu/funk-metallere udviser en musikalsk modenhed, som jeg ville have forsvoret, at de nogensinde ville nå. Væk er de mest outrerede og spontane musikalske eksperimenter, såvel som tidligere tiders metal- og hiphopreferencer. I stedet får vi en mere fokuseret og harmonisk udgave af den melodiske, alternative rock, som Incubus introducerede på det forrige, og ret ujævne album, ‘A Crow Left of the Murder’.

Sange som ‘A Kiss to Send Us Off’, ‘Oil and Water’ og ‘Dig’ er ufatteligt velskrevne, og under producer Brendan O’Briens kyndige hånd har Incubus fremelsket et lydbillede, der driver af varme og sjæl. Det samme kan siges om Brandon Boyds virtuose vokal, der igen er i absolut særklasse – der burde simpelthen opføres helgenspil til ære for den mands stemmebånd.

‘Light Grenades’ kunne have været en total triumf for Incubus. Men de formår desværre at lægge en dæmper på begejstringen med et par tilfælde af slap sangskrivning på anden halvdel af albummet, hvor specielt ‘Diamonds and Coal’ i både tekst og musik er lidt for letkøbt og tung i røven. Men jeg tilgiver dem gerne et par fejlskud – ethvert forhold har jo sine problemer.

Incubus. 'Light Grenades'. Album. SonyBMG.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af