Entakt – på vej ind i himlen

Med en 50 meter lang kø uden for spillestedet Rust, der hurtigt måtte melde udsolgt, var der på forhånd lagt op til, at aftenens koncert med Entakt kunne blive en særdeles god oplevelse, og publikum gik på ingen måde skuffede derfra.

Koncerten, som markerede udgivelsen af Entakts debutalbum ‘Træerne vokser ind i himlen’, bar i høj grad præg af, at bandet med Jonas Villumsen i front, er i besiddelse af en yderst kompetent forsanger. Han har så personlig en stemme og udtryk, at man som publikum ikke kan gøre andet end at lade sig fornøje og nyde den fine måde, han ganske sikkert (ud)leverer sine eftertænksomme tekster. At han så samtidig er flankeret af et band, der leverer musikken med en stor portion musikalitet og spilleglæde, er med til at løfte den samlede oplevelse op på et ganske højt niveau.

Entakts livelyd er til tider en smule hårdere end lyden på deres indspilninger, og det klæder dem særdeles godt. Med nummeret ‘Fyrværkeri’ leverede de en sand energibombe, der i passager ledte tankerne hen på engelske Muse, for så efterfølgende overraskende at eksplodere i et ekstremt pågående omkvæd, hvor guitarer og hammondorgel med en ivrig energi hev nummeret endnu mere op i gear. Når bandet spiller sådanne passager leveres der musik af højeste karat.

Entakt fik hele salen med, og publikum lod sig velvilligt trække rundt i manegen, mens bandet stolt leverede varen som Sprechtahlmeisteren, der ikke er bange for at blande pop, latinamerikanske rytmer, vals og skæve taktarter med elektroniske beat, direkte rock med svulstige orgelfigurer. Entakt tør spille og tænke stort, og de kan tillade sig at gøre det. Det tegner godt for dette danske band.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af