Martinez

4 6

Opsamlinger har altid været et sikkert hit uanset genre, men for de elektroniske af slagsen er traditionel kompilering af tidens toneklang ofte ikke tilstrækkelig. Udover at en celeber dj/producer/label-boss nu skal lægge navn og mixing skills til, vælger flere, at ikke bare mixe numrene sammen som perler på en snor, men, i ånden fra guruen Richie Hawtin, at skære perlerne op og lade dele af dem gå igen flere gange undervejs i deres mix.

Svenske Martinez har på denne måde genaktiveret store dele af bagkataloget fra sit danske techhouse-label, Out Of Orbit. Med stor snilde og omhyggelighed i opbygningen får han indflettet tracks fra udenlandske talenter, såsom Phil Stumpf, Reynold og Robert Babicz, men også techhouse-debuten fra succesombruste Anders Trentemøller får sin plads i solen.

Dog er det Martinez’ egne produktioner, som skinner igennem talrige steder på det 76-minutter lange mix – og dette til stor beundring. Han har på de to år, selskabet har eksisteret, formået at navigere udenom skolerne for ren minimalistisk techno og den mere electroclash-inspirerede house, for selv at skabe sin egen umiskendelige lyd, hvor synthesizer-loops og monumentale klangflader kræver lytterens udelte opmærksomhed.

Stemningsmæssigt forbliver skiven meget på samme sted, hvilket ikke skal opfattes negativt. Mixet er en helhed, hvor man ikke står af eller på ét enkelt sted, men blot lader sig føre med og frydes over udtrykket fra et label, der efterhånden er blevet en fornem ambassadør for den danske (og svenske) elektroniske scene.

Martinez. 'Restructured Layers - Mixed by Martinez'. Album. Out of Orbit.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af