of Montreal

Gennem ti år har den ekstremt produktive sangskriver Kevin Barnes med sit of Montreal-projekt spyttet mindst lige så mange plader ud, plus diverse ep’er, remix-udgivelser og flittig turneren.

Nu er of Montreal klar med endnu et album, hvor Kevin Barnes har gjort det hele selv, kun med sporadisk assistance fra de musikere, der er med til at udgøre of Montreal i live-sammenhæng.

Som vanligt er of Montreal en musikalsk rutsjebanetur af den mere forunderlige slags, hvor Barnes har hentet inspiration i den solbeskinnede og syrede 70’er-pop. Det er ekstremt spraglet, men det er altid med den fængende melodi helt fremme. ‘A Sentence of Sorts in Kongsvinger’ er eksempelvis et fremragende og knuselskeligt popnummer, der går lige i danseskoene.

En væsentlig ændring er i musikken er, at of Montreal er gledet længere væk fra de traditionelle rock-instrumenter og over i de elektroniske danserytmer, og det fungerer ikke altid helt gnidningsfrit.

Selvom melodierne på overfladen er lyse og glade, er der alligevel en ekstremt personlig og depressiv undertone. Kevin Barnes har i en periode boet i Norge, og det har sat sit tydelige præg på lyrikken, hvor jalousien, vreden og ulykkeligheden flere steder kigger frem. For eksempel på ‘The Past Is a Grotesque Animal’, som med en meget vred tekst og et tungt pumpende trommebeat fremstår som noget af det mørkeste of Montreal har lavet. Og netop den kontrast mellem lykkelige melodier og de mørke, følelsesladede tekster gør dette album så stærkt.

of Montreal. 'Hissing Fauna, Are You the Destroyer?'. Album. Polyvinyl/Dotshop.se.
Fejl: Argumentet 'posts' er ikke sendt med