Simon Lec

I 2004 tog R.E.M. en sviptur ‘Around the Sun’. Og nu gør den 30-årige danske singer/songwriter Simon Lec det igen – i hvert fald hvad albumtitlen angår.

Akkompagneret af slide-guitar, mellotron og klokkespil forløber turen rundt om solen gnidningsfrit og uden den mindste form for turbulens. Simon Lec, der allerede i 2003 udgav et album på det japanske marked, styrer sine passagerer sikkert i land med sine behagelige ballader i ægte 60’er-stil. Men i musikkens verden handler det ikke om sikkerhed på rejsen – tværtimod.

Undervejs bydes der på fine attraktioner som den opløftende ‘London Pride’ og Air-pastichen ‘To Know if Any Eyes Are Near’, men generelt er der for mange sange, der minder for meget om hinanden. Og kun på ‘Strangers in a Car’ har Simon Lec for alvor vovet sig ud på dybere vand, hvor skæve og kantede guitarfigurer stryger lytteren mod hårene, så nysgerrigheden pirres for alvor. I de tre minutter føles det endelig lidt frisk og farligt, som var man faret vild i ødemarken på bare ben.

Men kort efter vender B.S. Christiansen tilbage igen. Sådan føles det i hvert fald, for hurtigt er støttehjulene igen slået ud på rejsen, der derfor aldrig bliver den helt store oplevelse. Og det er ærgerligt, når nu han havde muligheden for en rollercoaster-ride i slipstrømmen bag noble navne som Eels og Beck, der står som et par af de mest indlysende inspirationskilder.

Simon Lec. 'Another Trip Around the Sun'. Album. Detusch&Luba/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af