SuperSci

Bag navnet SuperSci gemmer sig fire svenskere, der sammen har kreeret et behageligt debutalbum bestående af melodisk og tilbagelænet hiphop. Gruppen stammer fra den lille flække Sundsvall langt mod nord, hvor træer og kulde er i overtal, hvilket kan være én af grundene til, at musikken virker perfekt at varme sig til på en kold søndag i sofaen.

For der er langt til hektiske club beats og storladne bangers, når rapperne Arka og Noun lader deres engelske rim flyde over beats hovedsagligt opbygget af jazzede loops og simple melodier. Albummet hænger fint sammen, og især den iørefaldende single ‘On the Grind’, samt poetiske ‘A Deuce or an Ace’ og ‘Time Prisoners’ med groovy trommespor er underspillede perler.

Både musikalsk og tekstmæssigt, kan der trækkes tydelige paralleller til åndsfællen Timbuktu, der længe har været blandt de bedste på den svenske scene. Svensk politik, verdenssituationen, kærligheden og hiphop-kulturen vendes alt sammen med indsigt hos SuperSci.

Minuspunkter findes desværre også. ‘Get’ er et godt nummer, men skæmmes af et ulideligt omkvæd, og dem kunne der generelt arbejdes mere med. Ligeledes bliver produktionerne en anelse for ensformige i opbygning og lyd. SuperSci rammer derfor ikke toppen endnu, men er godt på vej med varme fra skoven.

SuperSci. 'Pinetrees on the Pavement'. Album. Flyphonic/Kick.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af