Buscemi

Kunstnernavnet stammer fra den amerikanske skuespiller med fornavnet Steve, men bag dette alias gemmer sig den belgiske producer, remixer og dj Dirk Swartenbroekx, der har befundet sig på musikscenen i godt og vel 10 år og udgivet albums, singler, remixes og compilations. Nu er det blevet tid til endnu en langspiller fra manden, hvis store inspiration er at finde i de latin- og sydamerikanske lande.

‘Retro Nuevo’ åbner med en støvet trompet akkompagneret af elektronisk jazz-swing. En blid start, der forbereder lytteren på en tur rundt blandt alverdens forskellige musikalske udtryk. Bossa nova, latin over afrikanske trommerytmer til indisk Bollywood og folkemusik fra Balkan. Alt dette krydres med en god blanding elektronisk musik, hvor house og let drum’n’bass fører an.

På ‘Bollywood Swing King’ får en fed electro-synth-bass selskab af indiske toner og vokal, og lytteren bliver på behagelig vis kastet tilbage i sofaen for at blive blæst omkuld af højt tempo og præcision i detaljerne – referencerne til Nitin Sawhney er her ikke til at tage fejl af. Men det er med stor sandsynlighed kun på lånt tid at denne plade kan nydes fra sofaen, da den indbyder til svedig fest på dansegulvet.

‘Jazz Jumper’, der som single har floreret blandt dj’s verden over, er Buscemis svar på electro-jazz anno 2007, mens han med ‘Brasileires’ på ny lukker op for de brasilianske grooves og obligatoriske trommer. På sidste tredjedel af ‘Retro Nuevo’ bliver Swartenbroekx beklageligvis en anelse for pæn i betrækket, for bedst er han, når der skrues op for bas og tempo, og lytteren ikke spises af med tilbagestrøget og lettere kedsommelig bossa nova-lounge.

Buscemi. 'Retro Nuevo'. Album. Downsall/EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af