Gruff Rhys

Tag med til Kingdom of Candy, hvor kongen Gruff Rhys regerer de skæve eksistenser i sit finurlige tekstunivers af naivistisk poppoesi. Med det xylofon-fængende titelnummer bliver portene åbnet op på vid gab til en skumfidusblød, dansabel, musikalsk verden, der både byder på strygere, bongotrommer og skønsang om alt fra løver og ensomme ord til aspirin.

Selvom hovedparten af numrene på Super Furry Animals-frontmandens andet soloalbum i denne omgang er på engelsk, så fornægter han ikke helt sit walisiske tungemål, som debutens tekster var på. Det krøllede sprog har nemlig sneget sig med på numre som ‘Gurry Gurry Gurry’, der er en energisk kørselshymne, hvor det walisiske ‘kør, kør, kør’ gentages, så man til sidst overgiver sig og synger med på de ellers uforståelige ord. Men kong Rhys er ikke alene på tronen.

Ved hans side står den betagende Lisa Jen, som assisterer ham på flere numre, hvor hendes yndefulde vokalmodspil løfter Rhys’ flimrende kompositioner. Foruden titelnummeret optræder hun på den halve duet ‘Cycle of Violence’ og på albummets afsluttende nummer, ‘Skylon’, der er en mere end 14 minutter lang epos om en boblende kærlighedsaffære på et kapret fly, akkompagneret af et herligt, psykedelisk groove.

Albummet er også i sig selv en boblende affære, hvor Rhys’ tydelige kærlighed til musikken blandes i en humoristisk leg med ord og genrer – et rart, lille bæst, som man ikke kan undgå at komme til at holde af.

Gruff Rhys. 'Candylion'. Album. Rough Trade/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af