Tomboy

‘Seriøs’. En ikke videre international titel, men hvad gør det, når bare musikken er af international klasse – og det er den så sandelig i dette tilfælde.

Tomas Barfod har som den ene halvdel af Filur og en tredjedel af WhoMadeWho for længst markeret sig på den elektroniske musikscene, og nu er turen så kommet til et soloudspil. Bag sig har han fire maxi-singler på det tyske label Gomma, der også er affyringsrampe for ‘Seriøs’.

Musik beskrives ofte billedligt som en rejse, og her føler man sig som lytter for alvor taget med på en rejse til det ydre rum. En rejse hvor space disco udgør soundtracket med alle sine effekter og detaljer, og det er ganske tydeligt, at inspirationen blandt andet er hentet fra 70’ernes cosmic disco, men der er også italo, funk og disco med en mere rocket kant, hvori der inkorporeres elementer fra clubmusikken som acid, discobreaks og lyden af rave-synthesizeren. Det er på engang et tilbagelænet album, der indgyder til afslapning, men samtidig leveres varen med et højt energiniveau.

De 14 numre bevæger sig fra det melodisk-melankolske til mere up-tempo electro-rytmer med et godt øre for detaljen. Diversiteten kommer blandt andet til udtryk ved det funky electro-melankolske ‘Flameingo’, hvorefter det noget hårdere og mere kontante ‘Ist So Hot’ brager igennem lydbilledet.

Tomboy lukker ballet med en anelse mere tryk på kedlerne, og den tidligere så udprægede disco-stil bliver delvist afløst af hårdere dansable toner. Det her er seriøst, tak for det!

Tomboy. 'Seriøs'. Album. Gomma/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af