Pelle Carlberg

Ligesom med Pelle Carlbergs forrige album ‘Everything. Now!’, er der ingenting, der virkelig stikker ud. Ingen kant og i det hele taget intet nyt under solen. Men det er veltilrettelagt easy listening med masser af lun humor og hyggelighed extra light. Og man kan ikke komme uden om, at svenske Pelle er en popsmed, der kender sit popkram.

Han blander folkpop eller nærmere visetraditionselementer med glad rock, og man får hurtigt billedet af Belle and Sebastian og Evan Dando, der danser glad rundt om en majstang på en solskinsdag i den svenske skolesommerferie. Teksterne er små strøtanker eller historier fra hverdagen. Det bliver hverken drømmende flyvsk eller dybsindigt, men let kærligt og åbenhjertet ærligt, som i duetten ‘I Love You, You Imbecile’, hvor den norske sangerinde Ida Maria stemmer i.

Sangen ‘Why Do Today What You Can Put Off Until Tomorrow?’, står som en stille lille perle, før Carlberg med ‘Middleclass Kid’ og de næste numre tager den lydlige tidsmaskine tilbage til det hedengangne Ed Sullivan Shows heyday, for til sidst at sige farvel med hygge-britpop. Tænk Chris Martin ved et piano på en svensk ødegård.

Pelle Carlberg. 'In a Nutshell'. Album. Labrador/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af