Figurines i studiet

Det er ikke hver dag, at et dansk rockband fanger udlandets interesse, men det er lige hvad Figurines gjorde med deres andet album, ‘Skeleton’, der nu er udgivet i både England og USA, og har modtaget masser af fortjente roser. Så vi er mange, der hungrer efter et nyt fix melodisk, lo-fi-inspireret guitarrock og Christian Hjelms karakteristiske vokal. Ja, vi kan næsten ikke vente. Derfor fik vi hul igennem til Hjelm og co., der hen over påsken gemte sig i den svenske ødemark, hvor de indspillede sangene til deres kommende, tredje album.

Silence-studiet ligger 270 km nord for Gøteborg, næsten ved den norske grænse. Det er et stort, rødt træhus, hvor der er studie i hele underetagen og værelser, køkken og en stor, gammel stue med højt til loftet ovenpå, fortæller Hjelm.
»Vi ledte lidt efter et studie af den her slags, hvor man kunne være i fred, lidt isoleret. Vi kunne godt lide ideen om at komme væk. Det tror jeg alle musikere kan, når de skal indspille. Og så havde vi hørt nogle gode ting om det. Ovenpå har de et VHS-kartotek med 3-400 videobånd. Det er helt vildt hyggeligt«.

Hvordan går det?
»Det går fint. Vi kom herop for lidt over en uge siden. I sidste uge lagde vi alle grundsporene, og den her uge bruger vi så på at pynte det hele og få vokaler på. Nu har vi 15 sange, som vi arbejder på. Der er allerede nogen, vi har skrottet. De var egentlig gode nok, men fungerede bare ikke rigtig.

»Alt er indspillet analogt og på bånd, så der er ingen computer involveret, hvilket stiller større krav til os som musikere. Den lyd, vi vil have på pladen, skal være der fra start. Den bliver ikke lavet på computer bagefter. Så alle grundtingene, bas, trommer og de to guitarer, er indspillet live. Vi har ikke kunnet klippe os ud af noget som helst. Det skulle være der, ellers var vi nødt til at tage det hele om. Vi synes, det har været rigtig spændende at gøre det på den måde«.

Denne gang har Figurines den amerikanske teknikker Jeremy Lemos med til at hjælpe med indspilningerne og produceringen af albummet. Lemos har tidligere indspillet med bands som Smog, Jim O’Rourke og Stereolab, ligesom han har været tourmanager for blandt andet Stephen Malkmus.

Hvad kan vi forvente?
»Der er referencer til ‘Skeleton’, hvor vi var omkring halvunderlige arrangementer, som stadig var meget melodiske. Det er taget lidt længere ud på den her plade, blevet lidt mere eksperimenterende, og der er kommet flere instrumenter på. Vi har flirtet med lidt forskellige genre, men ikke så meget som på ‘Skeleton’, så det er lidt mere en helstøbt plade. Der er mere en rød tråd – tror jeg nok, vi er jo ikke færdige endnu«.

Tænker I på alle dem, der sidder og venter i spænding?
»Hver gang man udgiver en plade tænker man på, hvordan den bliver modtaget, men det vigtigste er, at vi selv synes, det er vildt fedt. Det er kun naturligt, at man er spændt. Men der er gået to år siden ‘Skeleton’, og jeg var allerede i gang med at skrive nye sange, mens vi mixede ‘Skeleton’, så vi har haft god tid til at finde de sange, vi synes var fede, og som man ikke blev træt af efter et år, så det har ikke været vildt stressende. Vi havde også lavet et stort forarbejde, inden vi kom herop, og indspillet en masse demoer. Alle sangene er nye, og vi har aldrig spillet nogen af dem live«.

Hvad får I ellers tiden til at gå med?
»Det er det dejlige ved at være her, der er ikke noget at lave andet end at arbejde på pladen. Men vi spiller pool og dart og drikker øl – og spiser. Så går vi en tur en gang i mellem. Men det hele går sin gang. Vi står op hen ad eftermiddagen og indspiller til sent om natten. Vi er inde i en proces nu, er vel blevet lidt småskøre. Vi tager hjem søndag, men har booket noget tid i Sauna-studiet i København bare for en sikkerheds skyld, hvis der er noget, vi ikke når, men vi satser på at nå alt heroppe«.

Figurines forventer at udsende pladen til august, med en smal chance for, at det sker allerede inden sommerferien. Og det kan vi så bare fortsætte med at glæde os til. Måske kan de utålmodige være heldige at fange et par nye toner, når Figurines spiller på DFDS-færgen mellem København og Oslo den 25. og 26. maj.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af