Diverse kunstnere

Mon et kredsløb keder sig, når det bliver sat på det industrielle slavearbejde at omsætte etter og nuller til lyd? Det er vel, som science fiction-forfatteren Philip K. Dick antog, søvndyssende at tælle elektrisk får, men nej, ingenlunde. Selvom blot en kugleramme kan håndtere tællearbejdet i technomusikkens simple loopstruktur, har printbanerne kun grund til at fryde sig over at kunne frembringe jordskælvsdrevne højtalerudsving og overlegen frekvensgang.

Kompakt-pladeselskabets våbenskjold med ørne-logo repræsenterer techno anno 2007. Som Tysklands stordistributør af klubmusik har Jörg Burger og labelboss Michael Mayer dj-mixet et sortiment sammen fra varelageret på ‘Speicher 3’. Traditionen tro betyder det en tur i cruise control på technovejbanen med udsigt til mennesketomme lydlandskaber. Naturligvis kun mennesketomt musikalsk set, for det er netop Kompakt-lyden fra Köln, der gennem et årti har utallige, tætpakkede forsamlinger i klubland på samvittigheden.

Blandt indslagene på opsamlingen er noget så tysk som utæmmelige utyske-beats og acid-bølger fra Superpitcher, mens Tom Pooks begraver kredsløbet i lavfrekvente, minimale pulseringer, der er så dybe og sirupsklæbrige, at maveregionen opfanger mere end øret hører. Det er klubscenens hårdeste beatkonstruktører – modsat de to sfæriske ‘Immer’-opsamlinger – Mayer og Burger præsenterer, og de afholder sig klogt fra hænderne-i-vejret-klimaks og afklæder i stedet kredsløbets hemmeligste hudlag. For printplader drømmer jo inderst inde våde drømme om tyskertechno.

Diverse kunstnere. 'Speicher 3'. Album. Kompakt/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af