Dinosaur Jr. – himmelstræbende nostalgitrip

De har fløjet verden rundt flere gange siden genforeningen i den oprindelige besætning for to år siden. Alligevel var det først søndag aften, at de amerikanske støjrock-ikoner Dinosaur Jr. kunne parkere deres forstærkertårne og opleves i levende live på en dansk scene. Det var således et tændt publikum, der tog imod deres idoler, tæt på præcist 10 år efter frontmanden J Mascis sidst gæstede landet med sit band.

Selv har Mascis sagt, at de indspillede albummet ‘Beyond’ i vinters for at have en undskyldning for at turnere videre, og når man hørte de nye, lidt mere trivielt definerede numre, flettet ind mellem de mastodontiske støjudladninger fra det fyldige bagkatalog, kunne den undskyldning på alle måder godtages.

Det var først og fremmest nostalgien, publikum i den udsolgte sal var kommet efter. Og den fik vi i rigt mål, bestrålet af bandets organiske sammensmeltning af støj og melodi. Mens mosh-pitten foran scenen kogte over med uskyldige stage dives leverede de tre aldrene støjrockere funklende restaurerede lydbilleder fra gamle dage, hvor numre som ‘Out There’, ‘Forget the Swan’, ‘Wagon’ og ekstra-nummerets geniale krydsning af ‘Kracked’ og ‘SludgeFeast’ overraskede og gjorde smilene salige, ved siden af sømløse versioner af deres to største hits ‘Feel the Pain’ og ‘Freak Scene’.

Med Lou Barlows tordnende bas, Murphs konstant overraskende trommeslag og Mascis guddommeligt melodiske guitarsoloer og støjoverdyngende vokal blev der spillet højt og energisk af et band i absolut topform.

Koncert.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af