Low – forbilledligt langsomt

Alt for ofte bliver den dødsyge og intetsigende label ‘slow-core’ hægtet på Low, for på en smart måde at beskrive deres indadvendthed og deres evige insisteren på at lade musikken få den tid det kræver for at komme derhen, hvor de ønsker.

Prædikatet syntes endnu mere tomt og hult de godt 90 minutter, hvor Low stod på scenen i Lille Vega. For i bund og grund handler Lows mission blot om at turde stå ved dæmonerne. At sætte farten ned og krænge indersiden ud, helt ind til smertegrænsen er nået. Det gør ondt, når man hører godt efter, men ‘slow-core’ er ligegyldigt i denne sammenhæng.

Derfor var koncerten med ægteparret Sparhawk/Parker og bassisten Matt Livingston selvsagt en meget langsommelig og tyst affære, men dog en ovenud smuk en af slagsen. Vokalsamspillet, som netop er et af gruppens ypperste varemærker, fungerede suverænt og kom endnu mere til sin ret live, selvom man ikke skulle tro, det var muligt. Sagte gled koncerten frem med fokus rettet primært mod gruppens seneste to udgivelser ‘The Great Destroyer’ og ‘Guns and Drums’. Materialet blev kædet sammen i et fornemt flow og med en helt enestående fremførelse blev ‘Take Your Time’ og ‘Silver Rider’ placeret midt i sættet.

Trods et noget sludre-lystent publikum og ‘slow-core’-prædikatet var koncerten intet mindre end fremragende på sin helt egen rolige facon.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af